Пожар унищожи тридесет декара пшеница в област Силистра


Пожар унищожи тридесет декара пшеница в област Силистра

Пожар унищожи напълно коло тридесет декара пшеница, както и един пикап. Произшествието е възникнало в следобедните часове на 13.07.23 г. около с. Калипетрово и Майор Ценович, област Силистра, информираха от МВР. По първоначална информация превозното средство навлиза в нивата, след което се е самозапалило. Пламъците са обзели площ от 30 декара от пшеницата.

На местопроизшествието са пристигнали пожарникари, които с много усилия са се справили с огъня. Спасени са около 120 декара жито. Малко по-рано вчера пожарникарите са се отзовали и на друг сигнал за пожар, локализиран в землището на с. Бистра. Съобщава се, че огънят е обхванал голяма площ, но за щастие е бил загасен бързо, преди да причини големи щети. Има изгорели сухи тревни площи.

От пожарната в Силистра апелират, че големите жеги и опасните температури навън могат лесно да доведат до пожари. В периода от 01.07 – 09.07.23 г. екипите са гасили общо 93 пожара в областта, възникнали предимно от суха растителност. Други причини, които могат да доведат до пожар, са употреба на кибрит, човешка грешка, неизправност в автомобилите, както и палене на битови отпадъци.

, , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *