Пожарникари спасиха мъж, паднал в десетметров кладенец


Пожарникари спасиха мъж, паднал в десетметров кладенец

Екип от огнеборци от Търговище спасиха мъж, паднал в кладенец с дълбочина десет метра. Сигналът по този случай е постъпил вчера наобяд. На място веднага са пристигнали пожарникари от града. Раненият мъж е на 64-годишна възраср от с. Алваново. Оказва се, че той е паднал в кладенеца в свой частен имот, след като е слязъл в него, за да извърши ремонтна дейност. За целта мъжът е закрепил стълбата за върха на кладенеца с помощта на въжета. Не след дълго обаче едно въже се къса и така мъжът остава в кладенеца.

Потърпевшият е останал три часа в дълбокия кладенец, когато ненадейно негови съседи чуват викове за помощ и решават да позвънят на спешния телефон 112. Кладенецът е бил изключително тесен и по тази причина е било почти невъзможно да влязат спасители. Към дъното му е спусната стълба, за да успее мъжът да се изкачи по нея. Състоянието му е стабилно, но е бил премръзнал.

Мъжът получава шок от разликата в температурите, но за щастие на местопроизшествието е пристигнала линейка, за да му окаже първа помощ. Той е транспортиран до болнично заведение в Търговище, където лекарите установяват някои контузии по тялото. По-късно мъжът е бил изписан.

,

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари