18 май 2022

Иван Стоянов

Предизборна програма на Реформаторския блок – Парламентарни избори 2017


Предизборна програма на Реформаторския блок – Парламентарни избори 2017

Разум, родолюбие, развитие

Реформаторският блок възникна и се утвърди като платформа за трайно обединение на десните хора в България. Блокът пое отговорността и участва в управлението на страната в периода ноември 2014 – януари 2017 г., като работи неотклонно за изпълнение на програмата за управление на мнозинството в 43-то Народно събрание. Във всички сектори, макар с различна степен и интензитет, беше постигнат напредък, благодарение и на настойчивите и последователни усилия на народните представители и министрите от Реформаторския блок.

Днес повече от всякога е важно реформите да продължат и да не се допусне колебание и отстъпление от постигнатите добри резултати.  Необходимо е надграждане, задълбочаване и ускоряване на реформаторските усилия. Това е възможно само при наличие на ясна визия, предприемане на конкретни действия и намиране на съгласие за тяхната реализация. Реформаторският блок няма да допусне насочване на цялата политическа и обществена енергия в гръмко говорене за радикални и незабавни промени с неясен практически ефект и без необходимата подкрепа.

Реформаторският блок ще продължи да бъде гарант не само за модернизацията на страната, но и за ефективното и пълноценно членство на България в ЕС и НАТО като надеждни механизми за защита на националния интерес. Блокът споделя разбирането, че българското Председателство на Съвета на ЕС през първата половина на 2018 г. е шанс страната ни да повиши престижа и тежестта си сред нашите партньори.

Реформаторският блок ще работи за формирането на дясно-центристка управленска коалиция, която да възпрепятства връщането на БСП и на ДПС във властта, и да продължи усилията за превръщането на България в страна с европейско качество на живот, в страна с върховенство на закона и с модерна демокрация, гарантираща правата на гражданите и тяхната сигурност, в страна, която умее да формулира своите национални цели и идеали и да ги отстоява със самочувствие и успех в съюзите, в които участва.

Днес България е изправена пред тежки и сложни проблеми, които имат своя убедителен отговор в програмата на Реформаторския блок, основан на десни, консервативни и патриотични ценности.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари