26 авг. 2022

Aleks

Родители на отсъстващи от училище деца ще връщат помощи


Родители на отсъстващи от училище деца ще връщат помощи

Заместник-министърът на труда и социалната политика Надя Клисурска обяви, че, ако децата имат 5 неизвинени отсъствия, ще се наложи родителите им да връщат получени помощи.

Досега 26 000 души са заявили помощ за първокласници, а 17 000 – за осмокласници. До 15-ти октомври могат да се подават заявления за помощ от 300 лева, която ще се изплаща на два пъти. Нужно е да се представи бележка, че детето е записано в училище.

Клисурска каза, че сумите и коефициентите за социалните помощи са били увеличени. Те трябва да бъдат обвързани с линията на бедност.

Сществува също споразумение между социалното и земеделското министерство за подпомогане на нуждаещите се от по-евтини дърва. Над 260 000 души са кандидатствалите, а за повече от 160 000 вече има издадени заповеди. Помощта е в размер на 623,55 лв. Дървата ще бъдат раздадени по места. Тази кампания ще продължи до 31-ви октомври.

Клисурска обяви, че е предвидено да бъдат обхванати 310 000 души, но ако останат средства, могат да се дадат и допълнителни. Тя завърши с това, че няма да бъде в листите на БСП в предстоящите парламентарни предсрочни избори на 2-ри октомври тази година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *