Събития в цялата страна по повод 1 юни


1 юни

1 юни е един от любимите празници на малки и големи. Международният ден на детето в България традиционно е изпълнен с много забавления, игри, конкурси, балони и лакомства. 

Тази година различните общини в страната организират събития по повод Деня на детето, които можете да посетите. Нека видим каква ще бъде програмата:

София

Столична община ще проведе концерт и благотворителна изложба базар на детски рисунки и макети „София – град на бъдещето“. Събитието се организира съвместно с учителите и учениците от 143-то ОУ „Георги Бенковски”, под патронажа на главния архитект на Столична община арх. Здравко Здравков.

Благотворителната изложба ще се проведе под мотото „Децата помагат на децата”, като тази година събраните средства ще бъдат дарени за закупуване на материали за арт терапия (грънчарско колело за изработка на изделия от глина, фотоапарати, фотопринтер и др.) за деца , настанени в центрове за настаняване от семеен тип.

Събитието ще започне под куполите на „Ларгото” на 1 юни 2022 г. от 11:00 часа и ще бъде открито от мажоретен състав на 143 ОУ „Георги Бенковски”.

Ако живеете в кв. Искър, можете да посетите детска почивка в парк Дружба. По време на празника децата ще могат да се насладят на забавни игри, танци, мимики и фокуси, както и да гледат кукления спектакъл „ Кой покори слънцето ” на Цвете Янева от Арт студио „Камбана”. Събитието ще се проведе от 18:00 часа в парк „Дружба” до детските площадки.

Район „Възраждане” е насрочил концерт на вокална група в Двореца на децата в парк „Възраждане” от 18:30 часа.

Квартал Витоша организира детски празник в парк „Знаме на мира” от 17:30 до 19:30 часа.

Фондация „За нашите деца ” кани малчуганите на детския празник „Прегръдка за нашите деца” в парка, заедно с един от символите на организацията – Мечешка прегръдка. Децата ще се запознаят с клоуните Коко и Мъри, които са подготвили трикове, викторини, шоу с балони и забавна клоунада . Певицата Алфаела Круела ще представи любимите си детски песнички и ще организира музикална детска библиотека. Събитието ще предложи също разнообразие от арт кътове около сцената и специален Photo Corner за най-широки усмивки. Тържеството ще се проведе на Закритата лятна сцена, Борисовата градина от 17:00 часа.

Столична община организира традиционния Социален град за обмяна на опит и трансфер на знания за социално подпомагане на деца и младежи. Събитието се провежда по повод Деня на детето и е под наслов: „ 1 ЮНИ – ДЕН НА ВСИЧКИ ДЕЦА ”. Мястото ще бъде Южен парк – Английска поляна (между бул. Петко Ю. Тодоров и ул. Бяла черква, на главен вход от бул. Витоша) и ще се проведе в рамките на два дни – 31 май и 1 юни с начален час – 10 часа. :00 сутринта

Третото издание на събитието “Кашонвил” ще се проведе в Горна баня под надслов ” Светът, за който мечтая “. Там родителите и децата ще могат да строят от картон, кашони, кутии, пластмасови опаковки, плат, капачки, модел на света, за който мечтаем – сгради, превозни средства, животни, роботи, ракети, самолети.

Събитието е за хора от Горна баня и за всички семейства от Украйна, които искат да се срещнат с хора и да се забавляват със съседите си и ще се проведе от 10:00ч.

Банкя

Банкя ще посрещне гостоприемно своите най-малки жители и гости в красивия парк „Ротонда” и ще ги изненада с пъстрата си програма. От 11:00 до 13:00 часа ще се проведе Детска музикална фиеста „ Моето детство ” с участието на млади невероятни таланти от Банкя и гости: Боряна Попова, Анета Кедева, Никол Веселинова, Дара Дебрюне и „Зорница”. ”Арт център. Организаторите са подготвили и други атракции за децата като арт работилница на тема: „ Рисуваме мечти “, творческа провокация – Арт графити върху платно, настолни игри, пантомима, пожарна кола, рецитали и музикална фиеста. Забавлението започва в 11:00 часа и продължава до 18:30 часа

По случай празника децата ще могат да се повозят на специален атракцион, който е част от музейното наследство на БДЖ (Български железници). Влакът ще направи общо шест пътувания през целия ден от Централна гара София до Банкя и обратно.

Пловдив

Община Пловдив организира богата програма за Международния ден на детето, която ще се състои в няколко дни. Деца и родители ще могат да се насладят на концерти, фотоизложби, творчески работилници, представления, лодки, благотворителни представления и много, много други.

Калофер

В Калофер се организира детски празник „Играй с мен” за най-малките. Подготвена е богата програма, която започва в 10.00 ч. на 1 юни. Организатори са кметството в Калофер, читалището, както и ОУ „Христо Ботев”.

Ямбол

По случай Деня на детето градът ще зарадва децата с клоуни, трикове, пейнтбол, творчески работилници, над хиляда подаръчни балона и още много изненади. Забавлението започва в 10:00 часа и продължава през целия ден!

Плевен

Общината е подготвила пъстро карнавално шествие на деца от всички детски градини в Плевен. Шествието ще премине през пешеходната зона до Градската градина, където аниматори ще забавляват участниците с много игр , песни, танци, мини състезания и приятни изненади. Събитието започва в 17:00 часа пред Драматичен театър “Ив. Радоев”.

Кърджали

Градът ще зарадва малчуганите на града с безплатни филми, игри в Детския приключенски въжен парк, със студия и представления. Началото е в 17:00 часа

Добрич

Децата в Добрич ще имат възможност да посрещнат празника с рисунки върху стъклената фасада на музея в градския парк ” Св. Георги “. Общината насърчава младите художници да носят акварели и четки за създаване на картини с исторически персонажи, откъси от приказки или пейзажи. Музеят в парка ще бъде безплатен.

Котел

Община Котел традиционно организира богата и интересна програма, посветена на 1 юни. Децата ще имат възможност да присъстват на 4 събития. При влошаване на метеорологичната прогноза в Котел празникът ще се проведе в салона на НЧ „Съгласие-Напредък”. Програмата ще започне в 10.00 часа на площад „Възраждане“.

Шумен

Община Шумен организира детски празник и „ Лятна фиеста ”. В областния град ще бъдат създадени три центъра за спортни игри , занимания и творчески изяви за децата на Шумен. Тържеството ще започне в 21:00 часа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *