Сирийски гражданин уби свой сънародник в бежанския център в Харманли


Сирийски гражданин уби свой сънародник в бежанския център в Харманли

Убийство разтресе бежанския лагер, който се намира в град Харманли. По актуални данни гражданин от Сирия е наръгал с нож свой сънародник. Към настоящия момент униформените са констатирали, че бежанците са си съставили група в социалната мрежа WhatsApp, където си обменяли информация относно процедурите в България. Един от бежанците е постнал обява, след което друг му отправя критика онлайн. Между тях се поражда конфликт, който след това се превръща във физическо посегателство.

Двамата бежанжи са се сбили с пръчка, като единият от тях пада на земята, а другият го пробожда около плешката с нож. Раненият мъж е издъхнал на място. Сигналът по този случай е постъпил на спешния телефон 112. Полицейски екипи са се отзовали на местопроизшествието и са информирали действащ прокурор за инцидента.

В хода на разследването се установява и виновникът – сириец на 35-годишна възраст, чиито инициали Р.М. Той ще получи обвинение за извършване на предумишлено убийство. Загиналият бежанец е на 21-годишна възраст, съобщават органите на реда. Полицията е прибавила и оръжието на престъплението към доказателствата по случая.

,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *