14 юни 2022

Ваня Попова

Слави Трифонов ще завежда дело за клевета


Слави Трифонов ще завежда дело за клевета

От своя фейсбук профил лидера на Има такъв народ съобщи че ще съди Кирил Петков, Асен Василев и Радостин Василев за клевета.

“Днес чух няколко пъти, че аз съм мафията. Казаха го министър-председателят Кирил Петков, министърът на финансите Асен Василев и – не знам като какъв да го определя – Радостин Василев. Съгласен съм, че в България всеки може да каже всичко за всеки, но трябва да носи отговорност за думите си. Навремето осъдих жълтите вестници заради лъжите им”.

“Спечелих всички дела. Сега ще заведа дела срещу Кирил Петков, Асен Василев и Радостин Василев за техните лъжи и внушения. И, разбира се, ще ги спечеля”, пише Трифонов, като помества и пресконференцията на “Има такъв народ” “срещу лъжите и клеветите стоят фактите”.

Междувременно Тошко Йорданов, на пресконференция на партията пусна запис, в който твърди че Радостин Василев заплашва Христинка Иванова, че ако не се отцепи от ИТН “ще прати хора, на които да си подаде оставката”.

В записа се чува глас, за който се предполага че е на министъра в оставка: “Няма да станем ПП бе, човек, даже няма да ги подкрепяме, те си имат подкрепа отдругаде, но да ги запазиме, за да останем в парламента. Някога да съм те заблуждавал? Уплаши ли се, какво стана, че размисли?”, казва мъжкият глас, който се предполага, че е на министърът на младежта и спорта в оставка.

Йорданов добави: “Заплахи и натиск. Този запис ще бъде изпратен на вътрешния министър, на главния прокурор и се надяваме на реакция. Този човек (бел.ред. Радостин Василев) беше тръгнал да прави панаири в МРРБ.”
На свой ред Радостин Василев отговори: “Аз съм говорил с нея и ѝ казах, че трябва да напусне. Не съм я заплашвал. Христинка отказа и каза, че не може, а аз ѝ казах да си подаде оставката, защото предава Плевен. Това нещо не променя фактите, за съжаление, те ще се опитат по този начин.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари