Служебният министър смята, че всички в кабинета се справят добре


Служебният министър смята, че всички в кабинета се справят добре

Служебният министър-председател Гълъб Донев смята, че всички министри от кабинета се справят много добре със своите задачи и ако някои от тях не постигне желаните резултати, тогава ще бъде заменен. Донев допълни, че работата на министърът на енергетиката Росен Христов е много важна за България и от нея зависят доставките на енергия. През първите дни на новото правилтелство е съставен щаб, който да се справя със настоящата криза в енергетиката.

Донев коментира и темата за “Газпром” и заяви, че кабинетът прави опити за завършване на договора с компанията и в момента се преговаря за насрочване на доставките за зимата, като по този начин ще бъде препокрита и следващата година. Той увери, че се прави всичко възможно, за да се изпълни договора с руската компания и подчерта, че не се водят разговори за сключване на други преговори.

Темата с мигрантите също беше засегната и премиерът заяви, че натискът от тяхна страна се е повишил в последно време, като успокой, че контролът на границата ще е засилен. Много полицейски акции са в ход, за да бъде овладяно и положението с инцидентите, които са често явление напоследък.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари