Посолството на Украйна у нас с остра реакция на изказване на Румен Радев


Посолството на Украйна у нас с остра реакция на изказване на Румен Радев

Посолството на Украйна у нас излезе с остра реакция на изказване, направено вчера от българския държавен глава Румен Радев. Припомняме, че по време на изявлението си президентът заяви, че в момента Украйна желае да води войната, но накрая сметката ще бъде платена от цяла Европа.

Реакцията на украинските власти не се забави и те публикуваха отговор. В тяхното становище се съобщава, че Украйна прави всичко възможно по силите си, за да успее да възстанови мира и да прекрати военния конфликт. Оттам допълват, че тезата за прехвърлянето на вината върху украинския народ е една от най-популярните, които Русия използва. Посолството добавя, че единствено режимът в Кремъл и последователите му си позволяват да наричат войната “специална военна операция” или “конфликт”.

“Искаме да подчертаем, че предоставянето на средства за отбрана на Украйна не води към увеличаването на количеството на жертви и разрушения, точно обратно – това означава повече спасени животи както на обикновенните граждани, техните семейства и деца, така и на домовете и жилищата им”, се казва в изявлението.

, , ,

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари