В разгара на лятото: Велопатрули охраняват Варна


В разгара на лятото: Велопатрули охраняват Варна

Велопатрули ще обхождат Варна в разгара на лятото. По този начин жителите на града ще се чувстват в по-голяма безопасност. Главните райони, в които можете да забележите служителите, са Морската градина и алеята около крайбрежието. Полицаите ще следят стриктно за спазване на реда, като междувременно ще контролират и санкционират нарушители.

Целта на велопатрулите е да бъде повишено нивото на безопасност във варненската алея, особено по време на летния сезон, по време на който в града има много туристи. Служителите имат еднакви права, подобно на останалите полицаи. Единствената разлика е, че те ще бъдат облечени с къси панталони и маратонки.

Към момента с тази задача ще се ангажират шестнадесет униформени. Всички те са на мнение, че придвижването с помощта на велосипед ще се случва много по-бързо както между хората, така и между различните алеи. В случай че се наложи влизането в парк с превозно средство много често хората се разхождат по пешеходни зони и така се стига по-трудно до мястото, от което е подаден сигнал. Полицейските служители ще разговарят главно на английски език, когато се срещнат с чуждестранни туристи.

,

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари