12 авг. 2022

Aleks

Въвеждат спирки “по желание” от утре


Въвеждат спирки "по желание" от утре

Заместник-кметът по транспорта Кристиан Кръстев обяви, че от утре (13.08) Столична община въвежда спирки “по желание”, като те ще бъдат обозначени със стикери.

В случай, че пътувате с автобусите 1, 3, 4, 26, 27, 42, 58, 59 и 63, трябва да знаете, че е необходимо натискането на бутоните STOP/СТОП, за да не изпуснете спирката, на която искате да слезете.

Шофьорите също трябва да следят дали има хора за качване или за слизане. Вътре в превозните средства ще има обяснителни стикери, които показват как да уведомите шофьора, ако искате да слизате.

В сайта на Центъра за градска мобилност ще има публикувана информация за всяка една линия, по която има спирки “по желание”. Можете да ги намерите в раздел “разписания”.

Кръстев иска да предложи наесен на Столичния общински съвет всички спирки на територията на Столична община да станат „по желание“, както е в редица европейски държави. Той иска да повиши средната скорост на градския транспорт, за да оптимизира както разписанията, така и разходите по тези линии.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари