1 сеп. 2022

Ваня Попова

Отворена е процедурата за кандидатстване по Плана “Технологична модернизация”


Отворена е процедурата за кандидатстване по Плана "Технологична модернизация"

Българските предприятия вече могат да кандидатстват по процедурата на Плана “Технологична модернизация”. Крайния срок е 16:30 часа на 21 септември. Пълните условия и критерии, на който трябва да отговарят кандидатстващите могат да се намерят в информационната система ИСУН 2020. Информацията беше споделена от Илияна Илиева, експерт от дирекция “Европейски фондове” към Министерството на Министерството на иновациите и растежа. Тя каза че цялата идея на тази финансова инжекция е бизнеса да се съживи от всичките трусове през които премина през последните години.

Ако едно предприятие бъде одобрено, 50% 0т финансовата помощ, която ще получи е безвъзмездна. Това значи че финансирането на малките предприятия може да достигне до 350 000 лева, а това на микро предприятията до 180 000 лева. Общата стойност на плана е 260 млн. лева.

От бюджета на министерството са отделени и 25 млн. лева за направление “Научни иновации и изследвания в предприятията”. Идеята е да с създаде мост между бизнеса и научната общност.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари