19 май 2022

Ангел

Предметите у дома, носещи нещастие


Предметите у дома, носещи нещастие

Всеки от нас държи непотребни вещи у нас. Било то заради сантиментална стойност или защото просто ни е жал да ги изхвърлим, тези предмети се оказва, че могат да донесат нещастие на собствениците си.

Според фън шуй,  има определени вещи, които нямат място в дома ни. Ето и кои са те

Черна врата – поверието за черната врата произлиза от Китай. В далечният изток се смята, че да имате черна врата в дома си причинява лош късмет. Твърди се, че ако тя е обърната на север, не е заредена с лоша енергия.

Стар календар – Календарът според фън шуй е символът на времето и неговото преминаване. И ако не се грижите добре за него, то ще доведе до негативни последствия. Затова грижете се календарът ви винаги да бъде на правилната дата. Ако изостава, то това ще доведе до лош късмет.

Счупени съдове

Според китайските вярвания, съдовете символизират богатството и семейството. А когато е счупено, то се твърди, че рефлектира върху семейството. Напукани чинии или чаши водят до проблеми в живота. Без значение ценен за вас сервиз или обикновени чинии, изхвърлете ги още сега.

Кактус – кактусите са предпочитани от мнозина, тъй като не изискват грижи като други цветя. Но според фън шуй единствените цветя с тръни, които не носят отрицателна енергия са розите.

Изсъхнали цветя/Изкуствени цветя – Според китайските вярвания както изсъхналите, така и изкуствените цветя не са желани в дома. Единственото, което ви е необходимо са свежи цветя, по възможност саксийни,  не букет. Всичко друго би донесло лош късмет и трябва да го изхвърлите.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари