27 май 2022

Ваня Попова

Анди Флечър от “Депеш Мод” си отиде от този свят на 60 години


Анди Флечър от "Депеш Мод" си отиде от този свят на 60 години

На 60 годишна възраст ни напусна Анди Флечър. На официалната фейсбук  страница на бандата излезе следното съобщение: “Шокирани сме и сме изпълнени с огромна тъга от преждевременната кончина на нашия скъп приятел, член на семейството и групата”.

Андрю Флечър е основател на британската електронна група “Депеш мод”, като свири на клавир. Флач, както му казват най-близките приятели е роден през 1961 година в Нотингам, като музикалната му кариера започва в края на 70-те години на миналия век. Пътят му започва със създаването на “Composition Of Sound”, като съоснователи са Винс Кларк и Мартин Гор. В Депеш Мод се преобразуват след идването на Дейв Гахан.

Едни от най-известните им хитове са:”Just Can’t Get Enough”, “New Life”, “Personal Jesus”, “World In My Eyes”. Най-често задавания въпрос е откъде е дошла идеята за името на групата. Основана през 1980 година, като е кръстена на модното списание Depeche mode. През годините бандата плавно променя стила си, като в средата на 90-те години затвърждават на алтернативен рок.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари