21 авг. 2022

Ваня Попова

Как да консервираме зелени подправки за зимата


Как да консервираме зелени подправки за зимата

За съхраняването на зелени подправки през зимата можете да ги консервирате като сложите сол в съотношение 1:4. Магданозът и копърът могат да се съхраняват свежи за период от 2 седмици в хладилника. Първо измийте листата, извадете ги от водата, като не я изливате от съда, защото така частиците почва и пясък ще останат на подправките. След това ги завийте в хартия и поставете в полиетиленов плик.

Най-добре е обаче да завиете малки връзки във фолио, след това да ги завържете и да ги поставите в отделението във фризера. Бързо замразените подправки (копър, магданоз, целина) съхраняват вкуса си, цвят и аромат много повече отколкото ако се изсушат или консервират.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *