17 авг. 2022

Ваня Попова

Как да влезнем във форма след отпуската – 6 лесни съвета


Как да влезнем във форма след отпуската - 6 лесни съвета

Всеизвестен факт е че повечето жени се подлагат на диети преди да отидат в отпуска и особено ако ще ходят на море. Доста често обаче се получава, че след почивката сме качили някое и друго килце. Ето няколко полезни съвета как да влезнете във форма.

Утолявайте жаждата с овкусена вода

Напоследък станаха много популярни трапезните води с различни вкусове и аромати. Освен че са вкусни, те могат да ви помогнат да поддържате фигурата ви красива. Може да си направите и вкъщи. Единственото което ви трябва е кана, вода и въображение. Може да експериментирате и да комбинирате както ви харесва.

Разнообразявайте менюто си

Всеки човек е имал дни, в които му се е хапвало само определено нещо. Това обаче не е много полезно. Така стомаха става ленив и когато се върнем към нормалното хранене, той не може да преработи храната. Твърде вероятно е да имаме дискомфорт и да ви се подуе корема. Гледайте през деня в менюто ви да има от основните групи храни. Количествата, които ще консумирате се определят от физическата ви натовареност и ежедневие.

Печете, не пържете

Може да използвате грил плоча – вкусно, без пламъци и много по-чисто. Единственото за което трябва да внимавате е да не прегорите месото или зеленчуците.

Колкото се може повече зелена храна

Как да стане това? Използвайте колкото се може повече зелени подправки в салатата. Освен, че носят много витамини, така ще я направите много по-вкусна. Може да пробвате да прибавите и сушени такива. Така ще избегнете и по-голямото количество сол. Подправките са богати на антиоксиданти, които елиминират свободните радикали.

Залагайте на сезонни плодове и зеленчуци

Напълно нормално е да ви се приядат мандарини пред лятото, но какъв е техният произход? Дали ще бъдат достатъчно качествени? Разбира се няма нищо лошо да хапнете, но не е ок да прибягвате постоянно до тях. Има толкова много подходящи летни зеленчуци и плодове – домати, тиквички, чушки, зелен фасул, пъпеши, праскови, кайсии.

Не яжте без да сте гладни

Доста често се случва, когато ни е скучно да прибегнем до храната. Послушайте тялото си и се хранете само ако изпитате истинска нужда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *