20 фев. 2023

Мария Спасова

Ножове от ново поколение: Ето това са кухненските приспособления, без които не можем


кухненски ножове

Съвременната стоманодобивна промишленост ни дава на разположение богат асортимент от сплави. За да се създаде висококачествен краен продукт, е нужно да се познава добре химичният състав и степента на обработка.

Предвид последните фактори, много производители избират най-здравите комбинации за изработването на кухненски ножове и всякакви по вид остриета.

Някои от тях притежават уникална структура, която няма да ни подведе много дълги години на употреба, а ръчно вложеният труд в направата им запазва автентичните методи на изработка, които съчетани с модерните сплави водят до абсолютни уникати.

Тайните на занаятчиите

Технологията на производство следва старите традиции, но едновременно с това тя се обновява непрекъснато, за да доведе до днешните необикновени качества на ножовете. Ежедневието ни е немислимо без тях. Не само в кухнята, но дори и на къмпинг и редица други любими занимания.

За да притежава един нож уникални функции за рязане, той трябва да бъде относително мек във вътрешната си част, а точната концентрация на въглерод води до създаването на висока якост.

Под „мек“ не бива да разбираме буквалния смисъл на думата. Трудно можем да си представим мека стомана, но правилната комбинация от свойства ни дава възможност да употребяваме здрави и изключително удобни продукти.

Миналото среща настоящето

В миналото ковачите са познавали два вида сплави: желязо, което се е поддавало на коване и оформяне и такова, което е съдържало повече от 1,5% въглерод и не е било възможно да се обработва.

Днес броят на моделите и комбинациите в стоманените модели на практика е неограничен. Някои от видовете кухненски ножове все пак си остават предпочитани от повечето потребители.

Универсални пособия

Един от тях е универсалният нож на готвача. Той успешно намира приложение при рязането и обработването на почти всички продукти. Най-качествените пособия от този вид притежават изключителен дизайн и удобство.

Създаден от едно единствено цяло парче неръждаема стомана, ножът се слави с много висока степен на твърдост. Можете да го купите както за домашна, така и за професионална употреба. Ръчното заточване и полиране гарантират абсолютно удовлетворение при използване.

Други ръчно изковани остриета, които са гравирани с уникални картини и съдържат в направата си материали от естествен произход, печелят не една награда, но най-голямото признание идва от доволните потребители. Освен практическата страна на ножовете, те оценяват високо и ги използва дори като допълнение към интериора на кухнята.

Много от продуктите се поместват в красиви кутии или имат възможност за прибиране в специално изработени калъфи от естествена кожа. Това ги прави подходящи не само за подарък, но и за любимото ви хоби, когато се налага да ги транспортирате.

Убедете се сами в предимствата на продуктите на ChefsBlade, но бъдете сигурни, че изборът ще бъде труден. Няма как да спрете вниманието си само на един шедьовър, ако искате да откриете качествено пособие за създаването на своята функционална среда в кухнята.

 

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари