7 юни 2022

Ваня Попова

Ново дело за плагиатство за Марая Кери


Ново дело за плагиатство за Марая Кери

Една от най-популярните песни на Марая Кери “All All I Want for Christmas Is You” е обект на плагиатство според композитора Анди Стоун. Коледната песен от 1994г. е емблематична и позната на целия цвят.

Той завежда дело, като твърди че е съавтор на песен със същото заглавие, която обаче е излязла 5 години по-рано. Във федералния съд в Ню Орлиънс той отправя иска си за обезщетение от 20 млн. долара от певицата, съавтора , както и от продуцентската компания Sony Music Entertainment.

Стоун, който твори под псевдонима Vince Vance, твърди че е изплагиатстван неговия уникален и неповторим стил. Важно е да се отбележи че песните имат различни мелодии и текстове. Злите езици говорят че това е поредния опит на уронване реномето на Марая Кери и спечелване на бързи пари.  За първи път адвокатите на композитора се свързват с ответната страна през април 2021 година, но до споразумение не се стига.

“All All I Want for Christmas Is You” е част от коледния албум на певицата като се превръща в най-популярната коледна песен. В книгата си Кери пише “„по-голямата част от песента е композирана  на евтина малка клавиатура на Casio“. Песента оглавява класациите на Billboard, като до момента е слушана над 1 млрд. пъти  в Spotify.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари