10 авг. 2022

Aleks

Пеканов смята да закупи хеликоптери за спешна помощ


Пеканов смята да закупи хеликоптери за спешна помощ

Има план в следващите години България да закупи хеликоптери за спешна помощ. Това обяви служебният вицепремиер по управление на европейските средства Атанас Пеканов. Изказването на вицепремиера беше свързано с катастрофата с румънския автобус, след която Румъния изпрати 5 хеликоптера за спешна помощ на пострадалите.

Пеканов каза още, че този проект е инициатива на президента Радев. Предходният служебен кабинет допълни Плана за възстановяване с такъв проект и той трябва да се реализира. Затова Атанас Пеканов е сформирал работна група по отношение на Плана за възстановяване. Очаква се да се спазят всички срокове и процесите да се движат.

Пеканов заяви, че служебният кабинет носи отговорност и трябва в следващите десет седмици всички организационни дейности да се свършат – да се изготвят законопроекти, да се направи подготовка на различни реформи и да стартират инвестиционни проекти, които са обещани да се случат през годината.

Според Пеканов, всеки, който смята да се кандидатира за народен представител в бъдещия парламент, трябва да знае, че парламентът ще трябва да реши важни казуси и да приеме важни изменения на закони.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари