31 май 2022

Ваня Попова

За предстоящото световно първенство по волейбол за мъже


За предстоящото световно първенство по волейбол за мъже

Домакини на световното първенство по волейбол за мъже ще са Словения и Полша. Решението беше взето още през април. Националния отбор на Украйна ще замени този на Русия. Мотивите за това решение са повече от очаквани – най-високия рейтинг сред отборите, които не успяха да се класират за състезанието.

Президентът на федерацията Ари Грас приветства двете държави – “И двете страни имат успешен опит в провеждане на състезания и са добре подготвени за провеждането на световното първенство”.

Първенството е насрочено за периода 26 август и 11 септември. Разпределението на отборите в групите е следното: Група А – Сърбия, Тунис, Украйна, Пуерто Рико, VFR; Група В – Бразилия, Япония, Куба, Катар; Група С – България, Полша, САЩ, Мексико; Група D – Франция, Германия, Словения, Камерун; Група Е – Италия, Турция, Китай, Канада; Група F – Нидерландия, Аржентина, Иран, Египет.

Междувременно България ще проведе 2 приятелски мача с отбора на Словения. Приятелските мачове ще се проведат в зала “Христо Ботев” на 31 май и 1 юни. Срещите ще са отворени за публиката и медиите. Нашия тим воден от тренъора Николай Желязков вече имат два успеха срещу Испания на лагер във Вършец. След това при гостуването в Италия записаха победа и загуба от европейския шампион. Спортното събитие се очаква с голям интерес от феновете на волейбола в цял свят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *