Двама души загинаха и петима пострадаха при стрелба в Нова Зеландия


Двама души загинаха и петима пострадаха при стрелба в Нова Зеландия

Поне двама души загинаха и други петима пострадаха при стрелба в Окланд, Нова Зеландия. Инцидентът се е случил по-рано през деня. Местните власти съобщават, че и нападателят е мъртъв. Стрелбата е започнала няколко часа преди старта на първия мач от Световното първенство по футбол за жени, което се провежда в града.

Премиерът на страната е категоричен, че към момента няма никаква опасност на национално ниво по време на брифинг. Съобщава се, че на много места има полицейски екипи, които следят за безопасността на местните жители. Предстои да бъде установен мотива на стрелеца за това престъпление.

Окланд е домакин на стотици чуждестранни участници и туристи за първенството по футбол. Властите не са установили самоличността на извършителя, но по непотвърдена информация се касае за мъж на 24 години, който е работник на обекта, на който е извършена стрелбата. Той е стрелял с пушка и е успял да рани един полицейски служител. Оказва се, че мъжът е бил поставен под домашен арест поради предишни криминални прояви, като сред тях е и домашно насилие.

,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *