Гръцките огнеборци продължават да се борят с пожари


Гръцките огнеборци продължават да се борят с пожари

Огнеборците в Гърция все още провеждат усилена борба с пожарите на територията на страната. В момента бушуват три големи пожара, предадоха местни агенции. Общо пет самолета, които са се заели да гасят пламъците и осем хеликоптера са пристигнали около западната част на Атина.

Около гръцкия град Лутраки са повикани четири самолета и няколко хеликоптера, за да се справят с друг пожар. Синоптиците предупреждават, че в възможно ветровете в посока североизток в района да се увеличат до края на днешния ден и по този начин спасителните акции ще бъдат трудни. Има евентуална опасност от допълнително разпалване на пожарите.

Френските и италиански власти са изпратили четири самолета, които ще помогнат в гасенето на огъня днес. Много пожарникари също са се притекли на помощ на своите колеги в най-засегнатите места. Съобщава се, че десетки къщи са унищожени от пожарите, като междувременно хиляди местни жители са били евакуирани.

В Гърция не е имало обилни валежи от доста време, а високите температури допринасят за възникването на горски пожари на мното места. Очаква се температурите да достигнат до повече от 40 градуса. Правителството увери, че прави всичко по силите си, за да се справи с тази извънредно опасна ситуация.

, ,

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари