Хората в Унгария страдат от опасни горещини


Хората в Унгария страдат от опасни горещини

Жителите на Будапеща страдат от опасни горещини в момента. Това лято е едно от най-дългите и това принуди хората в Унгария да си закупят надуваеми басейни, които използват в домовете си, на двора или на балкона. Можем да ги видим на места, на които няма пряка слънчева светлина и има обилна сянка.

Хората се спасяват от горещините, като посещават свои близки, които имат климатици, а хората, които са с бебета или малки деца остават през целия ден на хладно в домовете си и не излизат през деня, когато температурите са най-силни.

Много от сградите в Будапеща не позволяват поставянето на климатици, тъй като имат статут на исторически обект и това прави невъзможно оборудването с климатик. Другото спасение са тъмните пердета и щори, но в някои случаи дори това не помага и не разхлажда стаята. Дори някои хора прибягват до охлаждане с маркучи, защото към този момент това е евтин метод.

Унгария преживя някои много опасно горещи температури по-рано това лято, а в момента дори през нощта е много горещо. Унгария определено е на първо място в класацията за най-горещите нощи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *