10 окт. 2022

Aleks

Пожар в центъра на Лас Вегас унищожи сгради


Las-Vegsa

Огромен пожар рано в неделя, причини големи щети на жилищни сгради до улица Fremont Street в центъра на Лас Вегас. Това е най-големият брой опожарени жилища от 25 години насам- съобщиха пожарникарите в Лас Вегас.

Около десет или повече сгради са били силно повредени, а някои от тях напълно унищожени от пожара. Четири аларми с искуствен интелект, бяха активирани едновременно, а овладяването отне пет часа- споделиха огнеборците. Разследващите прекараха целия ден в търсене на причината.

Казината в центъра и туристическите атракции са на около километър от мястото на пожара. Популярнорто El Cortez Casino е на около 500м от пожара, а улицата на забавленията Fremont Street Experience се намира на около половин километър.

Според първоначалните доклади, пожарът засегнал и електрическата мрежа в по-голямата част от центъра. Затруднено  бе и движението в района.

Степента на пожара бе толкова голяма, че принуди пожарникарите в Лас Вегас да потърсят помощ от съседните отдели. Около 140 служители на пожарна сигурност от отделите на Северен Лас Вегас и окръг Кларк, пристигнаха на мястото на инцидента. Няма данни за загинали или сериозно пострадали от инцидента, с изключение само един човек, който получил леко вдишване на дим. Екипът е оказал мигновенна помощ, а лицето в нормално състояние.

Пожарникарите се връщали от друг инцидент в 00:56 ч., когато видели голям облак дим. Пожарът ивал от сграда в строеж на 200 метра от Tower St. Тя била част от етажна собственост на комплекс Fremont Street.

Опасността от разрастване на пламъците и риска от екстремни горещини и силни югозападни ветрове, жителите наблизо да напуснат домовете си.

Гъст, плътен дим започнал да изпълва комплекса, намалявайки видимостта и затруднявайки дишането на хората, които се опитвали да избягат“, съобщиха от пожарната.

Голяма част от центъра губи електричеството си, вследствие на запален стълб, който се срутил заедно с електрическите кабели. Това довело до загуба на тока в част от центъра на града.

Към 6 сутринта пламъците били овладяни. Пожарникарите останали на място до светлата част на деня в неделя, за да гасят огнените пламъци.

Някои жители отидоха в Hollingsworth Steam Academyза временен подслон. Стотици хора бяха принудени да напуснат жилищата си- съобщи местната телевизия KTNV.

Някои от потърпевшите споделиха пред репортерите на KTNV, че били принудени да избягат от апартамента си, без телефони или лични вещи, а техният апартамент вече е „необитаем“.

Дузина превозни средства са били повредени при пожара, съобщиха от Биг дата на KLAS, друга местна телевизия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *