9 сеп. 2022

Иван Стоянов

Принцът на Уелс: Мой дълг е да се тревожа за всички и живота им в тази страна


Принцът на Уелс: Мой дълг е да се тревожа за всички и живота им в тази страна

Принцът на Уелс знаеше от малък, че съдбата му е да бъде крал и той ще поеме отговорността след смъртта на майка си, посочва ДПА.

Той става престолонаследник на тригодишна възраст и като първи в линията за наследяване на трона го очакват житейските му приготовления да носи короната. По повод приятелят му Никълъс Соумс каза: „Да бъдеш престолонаследник не е амбиция, а отговорност, която го сполетя в тъжен час в по-късните му години“.

Джонатан Димбълби пише в биографията си: „Принц Чарлз е по-наясно с потенциалното бреме на кралската власт, отколкото с нейните удоволствия“.

„Ако в някакъв момент в далечното бъдеще аз поема управлението от мама, тогава очевидно ще направя каквото мога, за да изпълня тази роля…понякога си мечтаеш какво можеш да направиш“, цитира Димбълби думите на Чарлз .

Принцът на Уелс добави, че е било трудно да се адаптира “с огромни очаквания”, но той е чувствал специална отговорност към страната си от ранна възраст. „Трудността неизбежно е, че през повечето време човек не се чувства достоен“, добави Чарлз.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари