9 сеп. 2022

Иван Стоянов

Принцът на Уелс: Мой дълг е да се тревожа за всички и живота им в тази страна


Принцът на Уелс: Мой дълг е да се тревожа за всички и живота им в тази страна

Принцът на Уелс знаеше от малък, че съдбата му е да бъде крал и той ще поеме отговорността след смъртта на майка си, посочва ДПА.

Той става престолонаследник на тригодишна възраст и като първи в линията за наследяване на трона го очакват житейските му приготовления да носи короната. По повод приятелят му Никълъс Соумс каза: „Да бъдеш престолонаследник не е амбиция, а отговорност, която го сполетя в тъжен час в по-късните му години“.

Джонатан Димбълби пише в биографията си: „Принц Чарлз е по-наясно с потенциалното бреме на кралската власт, отколкото с нейните удоволствия“.

„Ако в някакъв момент в далечното бъдеще аз поема управлението от мама, тогава очевидно ще направя каквото мога, за да изпълня тази роля…понякога си мечтаеш какво можеш да направиш“, цитира Димбълби думите на Чарлз .

Принцът на Уелс добави, че е било трудно да се адаптира “с огромни очаквания”, но той е чувствал специална отговорност към страната си от ранна възраст. „Трудността неизбежно е, че през повечето време човек не се чувства достоен“, добави Чарлз.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *