14 окт. 2022

Aleks

Русия е спряла опит за атака срещу “Турски поток”


Русия е спряла опит за атака срещу "Турски поток"

Говорителят на Кремъл, Дмитрий Песков, съобщи, че няколко души са били заловени и задържани при опит за “терористична атака” срещу газопровода “Турски поток” на руска територия.

Руският президент Владимир Путин вече заяви, че Украйна е направила опит да подкопае участъци от газопровода “Турски поток”. По време на срещата на Путин с Реджеп Таип Ердоган, вторият е бил уведомен за осуетената атака.

Русия е взела мерки за засилването на сигурността на газопровода “Турски поток”, който пренася руско синьо гориво до Турция. Напоследък има необясними аварии по газопроводите “Северен поток” в Балтийско море, заради което изтича петрол от тръбопровода “Дружба” в Полша.

Доставките по газопроводите “Северен поток 1” и “Северен поток 2”, които свързват Русия и Германия през Балтийско море, бяха прекъснати миналия месец поради тази причина. Според Москва това е акт на “международен тероризъм”.

Владимир Путин отправи обвинение срещу Съединените щати и техните съюзници за причиняването на взривовете, които са увредили тръбопроводите. Вашингтон отхвърли тези обвинения.

На 12-ти октомври стана ясно, че има теч по една от линиите на петролопровода “Дружба”, който пренася петрол от Русия за Европа.

,

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари