11 авг. 2022

Aleks

В Египет електрически скутери ще оказват спешна помощ


В Египет електрически скутери ще оказват спешна помощ

Министерството на здравеопазването и населението в Египет съобщи, че електрически скутери ще бъдат част от автопарка на Египетската организация на линейките. Това са екологични превозни средства, които ще помагат за оказването на спешна медицинска помощ, заедно с традиционните линейки.

Скутерите са малки, бързи и ще могат да минават през тесните улички. Такива има много в Египет и затова се планира скутерите да оказват първа помощ до пристигането на линейките. Пробегът им с едно зареждане на батерията е над сто километра.

Въвеждането на електрическите скутери е част от инициативите за опазване на околната среда. Правителството на Египет осъществява такива инициативи в съответствие с целите на Конференцията по климата на Организацията на обединените нации.

През септември миналата година Египет сключи договор за над три милиарда египетски лири с германския автопроизводител “Мерцедес Бенц” (Mercedes-Benz). Тези пари се равняват на 190 милиона долара и ще се вложат за доставка на 2510 линейки и мобилни клиники, които използват екологично гориво.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари