9 юни 2022

Ваня Попова

Има такъв народ изтеглиха министрите си от коалицията


Има такъв народ изтеглиха министрите си от коалицията

Новина номер едно през вчерашния ден беше решението на Слави Трифонов да изтегли министрите си от управляващата коалиция едва няколко месеца след стартирането на управлението на кабинета. Ива Митева заяви ” Предсрочни избори не са нужни. Такива дори биха били опасни в този момент. Хората се измориха и не смятам, че едни избори ще дадат по-добра картина.” Тя каза още че трябва да се положат усилия да се състави нов кабинет.

“Ако искахме този премиер да остане, нямаше да изтеглим министрите си. Имаме проблем в самото управление – с премиера Кирил Петков и с вицепремиера Асен Василев. Затова изтегляме министрите си. Омръзна ни на коалиционните съвети да не се случва нищо”, отбеляза тя.

При евентуално повторно връчване на мандат тя категорично заяви че ИТН няма да подкрепи правителство с участието на Продължаваме промяната.

“Друг мандат с ПП не смятам, че бихме подкрепили. Ако мандатът стигне до нас, ще опитаме. Ще търсим правителство на широкото съгласие. Втори мандат на ПП няма да подкрепим”, обясни депутатът.

Кирил Петков веднага атакува позицията на ИТН. Той твърди че са влезли в политиката само за да взимат обществени поръчки.

“Нека върнем календара назад. Първия голям проблем беше когато от АПИ искаха да похарчат 1 милиард и 100 милиона безконтролно. Ние тогава казахме – не може да е безконтролно, трябва да мине през проверка и санкция на парламента. Всичките фирми, които бяха строили по времето на Борисов, бяха правили до голяма степен основни ремонти по предлога, че правят само леки поправки на пътната настилка. Искахме комисия да види тези ремонти. ИНТ казаха – не ни се месете, регионалното министерство е наше.”

В предаването “Лице в лице” Петков допълни че няма как да как се сработят с ГЕРБ докато Бойко Борисов стои отзад и пуши пурата. ДПС също не е вариант докато Делян Пеевски е на първа линия.

“Моята надежда е да има 12 отговорни депутата от ИТН , които да застанат до нас и да кажат – държавата е по-важна и да не са толкова безотговорни колкото техния лидер” – с тези думи премиера приключи гостуването си в предаването по БТВ.


                                         

, ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *