6 юли 2022

Ваня Попова

Излезе първото класиране на Софийския университет


Излезе първото класиране на Софийския университет

Излезе първото класиране от кандидат-студентските изпити в Софийския университет. Броят на желаещите да продължат образованието си във висшето учебно заведение е 9356, а свободните места са 5682.

По традиция най-желаната специалност е “Право”, в редовна форма на обучение, като след нея се нарежда “Психология”. На трето място се нарежда “Софтуерно инженерство”.

На четвърто и пето място са “Графичен дизайн” и “Предучилищна и начална педагогика”. След това следват “Английска филология”, “Международни отношения”, “Журналистика”, “Връзки с обществеността” и “Компютърни науки”.

Броят на приетите лауреати и отличили се на национални олимпиади и състезания са съответно 21 и 42.

Желаещите да се запишат след първо класиране трябва да направят следното нещо: да попълнят прилежно  нужните документи за записване и да ги подадат в указаните срокове. Това става в отдел “Студенти” на съответния факултет, в който са си избрали специалност. Предварително трябва да си закупят студентска книжка от университетските книжарници и щандовете на университетското издателство.

Кандидат-студентите трябва да обърнат внимание на факта, че ако не се запишат сега и решат да чакат второ класиране за желаната специалност, трябва да депозират желанието си. Иначе губят студентските си права и не могат да участват във второ класиране. То излиза на 12 юли. Третото класиране е на 19 юли – то е и последно и резултатите са окончателни.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *