5 сеп. 2022

Ваня Попова

Каква са причините за наводненията в страната


Каква са причините за наводненията в страната

През последните дни мрачни облаци са се надвесили над България – буквално и преносно. След няколкото ужасяващи потопа, наред с дейностите по разчистването след тях, възникна и въпроса какви са причините довели до тях. Засега са няколко предположения, които обаче се въртят около една хипотеза – нередовното и недостатъчното почистване на речните корита, което е довело до затлачването им. Оттук възниква друг въпрос. С какво точно са задръстени и кой си хвърля боклуците в реките?

Сдружение “Балканка” в лицето на Димитър Куманов, смята че прекомерната сеч и не прибирането на окастрените клони, които биват залети от придошлата вода са главните причини за случващите се наводнения. Специално за Копривщица той е подавал няколко сигнала до местното РИОСВ за замърсяване на реката, но действия не са били предприети. Освен дървесината, изкопаването на пътищата за да може да премине техниката, с която се добива дървесина, също подпомага водата да се движи по-лесно и бързо.

Служебния министър на земеделието веднага контрира изказването и увери, че в залетите села никога не е имало безразборна сеч.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари