15 юни 2022

Ваня Попова

В кома ли е Владимир Путин


В кома ли е Владимир Путин

След неуспешна операция за отстраняване на тумор. Путин е изпаднал в кома, предаде сайтът “Обозревател”.  Информацията не е потвърдена. Украинският сайт пише още че Кремъл спешно разработва сценарий за предаване на властта. От известно времесе говори за нестабилното здравословно състояние на руския президент.  На 24 февруари започна война срещу Украйна.

Според източници от Кремъл вече се готви смяна на властта в Москва. Обкръжението на Путин по всяка вероятност ще крие информацията за състоянието му до последно, докато Кремъл не определи кой ще бъде наследникът на президента. Президентът на Русия се намира в реанимацията, където животът му се поддържа с помощта на медицинска апаратура, казва още украинското издание.

Войната в Украйна, която Русия започна на 24 февруари, която продължава и до днес, носи големи загуби и за двете стррани.

“Основната цел на Русия във военната операция в Украйна е да защити самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народни републики”, заяви вчера говорителя на Кремъл Дмитрий Песков.

“Като цяло защитата на републиките е основната цел на специалната военна операция”, каза Песков. ДНР и ЛНР са две подкрепяни от Русия самопровъзгласили се републики в Източна Украйна, за които Москва казва, че се бори да ги откъсне изцяло от контрола на Киев.

,

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари