28 юли 2022

Aleks

От Украйна искат пренаписване на историята


От Украйна искат пренаписване на историята

Съветникът на ръководителя на Министерството на вътрешните работи в Украйна смята, че страната му трябва да пренапише историята на Втората световна война, за да победи Русия.

Той мисли, че е глобална грешка Киев да откаже работата върху нова версия на историята. Вадим Денисенко каза, че сънародниците му няма да могат действително да водят борба срещу руския свят, ако не напишат тяхната история. Той прикани ръководството в Украйна да напише “нова история на градовете и селата”, защото другата история е остаряла.

По-рано президентът на Украйна Володимир Зеленски нарече страната си единствената законна наследница на Киевска Рус във видеообръщение по повод Денят на украинската държавност. Той включи в списъка на украинските владетели Асколд и Дир, вещия мъдрец Олег, княз Игор, равноапостолна княгиня Олга, Владимир Мономах и Ярослав Мъдри.

Миналата година на този ден Зеленски отново е направил видеообръщение, в което нарекъл руснаците и украинците „много далечни роднини“. Според него Русия не трябва да претендира за наследството на Киевска Рус, защото руснаците са „братовчеди-племенници“.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари