Бедствено положение в старозагорски села след силната буря


Бедствено положение в старозагорски села след силната буря

Бедствено остава положението в няколко села в област Стара Загора след вчерашната мощна буря в района. Местни жители съобщават, че покривите на много къщи са с разрушени покриви, на пътищата има паднали дървета, а много места са останали без електричество. Три села в община Опан се намират в тежко положение. Припомняме, че вчера се изви силна буря.

През целия ден екипите разчистваха улиците, като междувременно се прави оценка на нанесените щети. Към момента няма данни за ранени хора. Има множество повреди върху имотите на жителите. Свидетели разказаха, че бурята е била много силна и всичко наоколо е било разтресено от природното бедствие.

На територията на с. Кравино няма електричество. Местните власти обявиха, че една къща е останала напълно без покрив. Главни пътища са затрупани от паднали дървета. Кметът на селото споделя, че бурята е започнала с лек дъжд и мъгла, които са прераснали в мощна буря, успяла да събори тухли от покривите на къщите. Друга жителка на селото разказа, че бурята е наподобявала торнадо, тъй като от две страни едновременно е духал вятър.

, ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *