10 сеп. 2022

Ваня Попова

Какви са новите противоепидемични мерки за новата учебна година


Какви са новите противоепидемични мерки за новата учебна година

Излезе заповедта, която определя какви ще са новите противоепидемични мерки за стартиращата нова учебна година. Срока им за действие е 15 септември – 14 октомври. Тя ще важи и за яслите, детските градини и центровете за специална образователна подкрепа (ЦСОП).

Ако условията на работа в яслите позволява, трябва всяка група да разполага със собствен персонал, който да не се смесва. Работния процес на ресурсните учители, психолози и логопеди трябва да бъде индивидуална или в много малка група. При приемането на децата сутрин, ако условията позволяват трябва те да влизат през различни входове и да не се смесват различните потоци. Също така филтъра за прием ще бъде засилен.

От 15 септември в училищата ще трябва да се спазва дистанция между учениците от отделните класове, между педагогическия персонал и родителите. Сутрин учебния процес трябва да започва по различно време и където е възможно да се премине към двусменен режим. При храненето на учениците не трябва да се позволяват струпвания. Родителските срещи ще са онлайн, а ако ситуацията изисква лично присъствие трябва да има осигурена дистанция между 1.50 метра.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари