19 дек. 2022

Ваня Попова

Протест във Варна заради белодробната болница


Протест във Варна заради белодробната болница

Преди няколко дни белодробната болница разпрати болните си пациенти да се лекуват по домовете. Причината е че тока на лечебното заведение е спрян от електроразпределителното дружество заради натрупани неплатени сметки.

От морската община коментираха, че те като институция нямат ангажимент към погасяването на дълга на болницата, но могат да предложат на Общинския съвет да изплати заплатите на медицинския персонал на “СБАЛПФЗ – Варна ЕООД”. За да стане това държавата трябва да покрие неплатените сметки. предаде БГНЕС.

В отговор на създалата се ситуация медиците от болницата и техните близки предприеха протестни действия. Исканията им са за намеса на държавата и взимане на решение, което не включва затварянето на лечебното заведение.

“Неплатените сметки за ток са над 90 000 лв., а персонала не е получавал заплата от 10 месеца. Склонни сме да вярваме, че определени хора имат интереси към сградата. Статута на сградния фонд е променен и се намира сред природата, на брега на езерото. Това я прави подходяща за хотел или хоспис”, коментира анонимен протестиращ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *