2 ян. 2023

Ваня Попова

Румен Радев ще връчи втория мандат тази седмица


Румен Радев ще връчи втория мандат тази седмица

Най-очакваното политическо събитие тази седмица е връчването на втория мандат от президента Румен Радев. Първия опит за съставяне на правителство не се осъществи, защото ГЕРБ върнаха “политическата папка”. Тяхното предложение за министър-председател беше неврохирурга професор Габровски.

Втория мандат ще бъде връчен на втората политическа партия, събрала най-много гласове на последните извънредни парламентарни избори. Това е “Продължаваме промяната”, като нейното предложение за министър-председател е академик Николай Денков. Заявката на партията на Кирил Петков и Асен Василев е за съставяне на правителство на малцинството.

Ако с втория мандат не се излъчи действащ кабинет, Румен Радев ще пристъпи към връчването на трети. Обществените нагласи са че той ще бъде даден на партията на Стефан Янев “Български възход”. Медийните проучвания сочат, че при него има най-голяма вероятност да бъде съставен кабинет.

Първия работен ден на депутатите е сряда, като се очаква да бъде изслушан обявения за издирване от руските служби журналист Христо Грозев пред Комисията за контрол над спецслужбите. Предложението за това идва от “Демократична България”.

, ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *