11 авг. 2022

Ваня Попова

Според последното проучване на Маркет линк 6 партии влизат в парламента


Според последното проучване на Маркет линк 6 партии влизат в парламента

Според последното проучване на Маркет линкс 6 партии влизат в 48 Народно събрание. Метода на събиране на данни е “лице в лице” и “анкета”, като са интервюирани 1020 човека. Периода на проучването е 5 август – 30 юли.

Според събраните данни ГЕРБ-СДС водят с 22.4%. След тях се нареждат Продължаваме промяната с 19.1%. На трето място са ДПС с 11.5%. Четвъртото място е отредено с 10.9% за БСП. На опашката се нарежда Възраждане с 8.4%. На последното 6 място остава Демократична България с 8.3%.

ИТН според това проучване остава извън парламента с 2.8%. Новосъздадената Български възход също не прекрачва прага с 3.9%.

Голяма част са заявили, че няма да гласуват или ще се разходят до урните за да отбележат на бюлетината, че не подкрепят никого.

Междувременно ГЕРБ-СДС изпревари другите партии и се регистрира в ЦИК. Томислав Дончев заяви, че това не е някаква надпревара. Главната задача е да бъде възстановено доверието на българина и да се предложат адекватни решения на кризите, които са надвиснали над страната ни. На въпроса смята ли партията да се коалира с някого, той отговори, че е много рано да се вземат такива решения. Още не е ясно дали ще има промени в листите с депутати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *