Австрийските власти издирват сериен убиец


Австрийските власти издирват сериен убиец

Органите на реда в Австрия издирват сериен убиец във Виена, тъй като през изминалия месец са били осъществени общо три посегателства срещу бездомници.

Първият и вторият случай са от месец юли, а последният е възникнал преди няколко дни. Последният загинал е мъж на 55-годишна възраст, който е намерен в нощта на 09.08.23 г. и е починал в болнично заведение. Извършителят е нападнал двама мъже и една жена.

Органите на реда имат подозрения, насочени към един човек или цяла група. Нападенията са свързани помежду си, тъй като профилът на жертвите е еднакъв – бездомни хора, спящи на улицата във Виена. Начинът на извършване на убийствата също е сходен – с помощта на хладно оръжия. Налице са прободни рани.

Организации, които работят съвместно с бездомниците във Виена отправиха съвет към тях да не се разделят. Разследването по този случай продължава. Все още не е ясно дали се касае само за един убиец. По последни данни във Виена има над десет хиляди бездомни хора, а междувременно заетостта в общинските заведения е голяма. По време на зимния сезон ситуацията се усложнява още повече.

,

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари