България изпраща екипи на пожарната и техника в Гърция


България изпраща екипи на пожарната и техника в Гърция

Масовите пожари на територията на Гърция продължават. България изпрати пожарникари и специализирана техника, която да помогне в борбата с гасенето на пожарите на съседката ни. Огнеборците ще се включат в гасенето на пламъците. Към момента екипът се състои от петдесет човека и общо петнадесет единици техника, която ще бъде на разположение.

Синоптиците в Гърция прогнозират поставянето на нови температурни рекорди, които ще достигнат до 45 градуса тези дни. Местните власти отправиха апел към хората да стоят по домовете си, да приемат повече течности и да избягват посещението на туристически забележителности в най-горещите часове на деня. Именно по тази причина голяма част от паметници и забележителности ще преустановят работа в тези часове. Към момента все още има голям риск от развиването на пожари в различни части на страната.

Горещите температури затрудняват дейността на огнеборците, тъй като по всяко време има вероятност от разпалването на нови пожари. Припомняме, че Италия и Франция вече изпратиха помощ на Гърция, която се състои в екип от пожарникари и самолети.

, ,

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари