„Български пощи“ е обект от значение за националната сигурност


„Български пощи“ е обект от значение за националната сигурност

След промяна на Постановление № 181 от 2009 г. „Български пощи“ ЕАД вече са част от стратегическите обекти за национална сигурност, което ще допринесе за вземане на всички необходими мерки за ефективно предотвратяване на нови кибер атаки.

От пресслужбата на Министерския съвет (МС) съобщиха, че това ще помогне да се предприемат всички възможни мерки, за да се ограничат последствията при евентуални последващи кибератаки, а също и да се намали риска за нов срив в системата.

Министърът на електронното управление подчерта, че след като през април държавната компания стана обект на кибер атака, с приемането на това решение значително ще се намалят възможностите за нов инцидент.

Тази стъпка, предприета от Правителството относно киберсигурността на държавното дружество означава, че за тяхната информационна сигурност ще следи Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС).

Министърът на електронното управление Божидар Божанов изтъкна, че новото управление на дружеството трябва да има ясна представа, че киберсигурността е от много важно значение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *