БСП и ИТН започнаха консултации в НС


БСП и ИТН започнаха консултации в НС

БСП и ИТН дадоха старт на консултациите, относно съставянето на правителство, с помощта на третия мандат.

Корнелия Нинова, вицепремиерът в оставка и лидер на БСП, председателят на партията и Георги Свиленски са главните лица на преговорите. Ива Митева, Станислав Балабанов и Тошко Йорданов се явиха от страната на “Има такъв навод”.

Нинова отсече, че не желае да се губи излишно време и нещата да бъдат протакани. По думите и, тя ще предложи правителство, което да следва наложения модел от нейните колеги от “Продължаваме Промяната”, нейната партия БСП и ДБ. Тези стъпки бяха положени още от първия мандат. Корнелия Нинова изрази своето очакване на отговор от страна на ИТН дали са съгласни с тази структура и дали са готови да я приемат.

От своя страна Тошко Йорданов каза, че от “Има такъв народ” застават твърдо зад позицията си от преди време и тя е, че е нужно да бъде проведен диалог, а не да се стига до нови избори, които ще доведат до задълбочаването на политическата криза в момента. Йорданов допълни, че програмата, изготвена от БСП, почти напълно е успяла да препокрие коалиционното споразумение.

,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *