Днес пускат Северния обходен път на Бургас към Сарафово


Днес пускат Северния обходен път на Бургас към Сарафово

Около 16 часa днес се очаква да бъде пуснато движението в посока Сарафово по Северния обходен път на Бургас, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

4,7-километровата отсечка ще се експлоатира с въведена временна организация на движението до приемането на обекта с Акт 16 и издаване на разрешение за ползване. Целта е улесняване на пътуването за предстоящите три почивни дни около Гергьовден.

На 13 април – преди Великден, бе пуснато движението в посока София.

Днес пускат Северния обходен път на Бургас към Сарафово
Новоизградениият северен обходен път на Бургас

С изграждането на новото трасе трафикът на пътуващите от Западна и Северна България се изнася извън град Бургас, с което значително се повишава безопасността на движение и комфорта на пътуващите, като се намалява времето на пътуване. Пренасочването на транзитния трафик извън урбанизираната част на града ще намали и замърсяването в жилищните квартали.

Северният обходен път започва при 230-ти км на първокласния път Сарафово – Бургас, непосредствено след Атанасовското езеро, преминава на запад, заобикаляйки езерото, а след това се насочва към път I-6 Ветрен – Бургас и завършва при 493-тия км на първокласния път.

Днес пускат Северния обходен път на Бургас към Сарафово
Северен обходен път на Бургас

Отсечката е с две платна, разделени със средна разделителна ивица, с по две ленти за движение в посока и банкети, както и локални платна.

Връзката на новото трасе със съществуващата пътна мрежа се осъществява чрез 4 пътни възела.

Договорът за строителство е за 57 млн. лв., а средствата са от републиканския бюджет.

Агенция „Пътна инфраструктура“ призовава шофьорите да карат внимателно и да следват стриктно поставената пътна сигнализация и ограничението на скоростта – 70 км/ч.

, ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *