Кирил Петков ще върне мандата


Кирил Петков ще върне мандата

Премиерът в оставка заяви, че ще върне мандата. Той смята, че не се намират 121 души, нужни за подкрепа в съставянето на правителство.

Петков уточни, че “Продължаваме Промяната” са открити за преговори с партньори, които са сигурни до края на деня. След изтичане на срока, Асен Василев, чиято кандидатура за премиер беше издигната от ПП, трябва да върне мандата на Румен Радев.

Кирил Петков ясно заячи, че сутринта депутатите от неговата партия са разговаряли с ИТН. Темата на разговора била политическите разногласия, които трябва да бъдат премахнати. Към момента няма мнозинство от необходимия брой депутати.

Задкулисието трябва да бъде спряно, по думите на Петков. Борбата за една по-добра България непременно трябва да продължи.

„Продължаваме Промяната“ много добре разбира своята отговорност. Според него, членовете на ПП няма да се откажат от възможността за диалог и ако това не се състои, ще са с чиста съвест, че са направили нужното.

По време на това изявления, премиерът в оставка се намираше в град Комотини, по повод тържество по приключването на газовата връзка Гърция – България.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари