8 авг. 2022

Aleks

Мая Манолова също срещу поскъпването на водата


Мая Манолова също срещу поскъпването на водата

Мая Манолова внесе във ВиК Бургас искане да бъде преразгледано решението за поскъпване на водата с 59%. С искането е внесена и подписка, подкрепена от 100 души.

Бившият омбудсман и сегашен лидер на гражданската платформа “Изправи се, България” ще настоява да бъде направена също ревизия на дружеството. Това искане ще бъде обявено пред служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков.

Манолова заяви, че решението на КЕВР за повишението на цената на водата в Бургаска област е незаконосъобразно. Тя е подала сигнал до Административната прокуратура.

Мая Манолова заяви, че ВиК Бургас не трябва да се възползва от цената, определена от регулатора. Това е посочено и в искане до ръководството на дружеството, “защото хотелиерите, ресторантьорите, изобщо туристическият бранш, който е ключов за Бургас, също поиска да не се пипа цената на водата”.

Манолова добави, че цената не просто е непосилна за плащане. Това е необосновано и неправилно, защото вътре са включени разходи, които могат да не бъдат включвани. Манолова има предвид и бъдещите инвестиции, защото те може и да не бъдат направени. Според нея качеството на водата не се е подобрило. По 18 показателя за качество има пълно неизпълнение от страна на ВиК – Бургас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *