Мая Манолова също срещу поскъпването на водата


Мая Манолова също срещу поскъпването на водата

Мая Манолова внесе във ВиК Бургас искане да бъде преразгледано решението за поскъпване на водата с 59%. С искането е внесена и подписка, подкрепена от 100 души.

Бившият омбудсман и сегашен лидер на гражданската платформа “Изправи се, България” ще настоява да бъде направена също ревизия на дружеството. Това искане ще бъде обявено пред служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков.

Манолова заяви, че решението на КЕВР за повишението на цената на водата в Бургаска област е незаконосъобразно. Тя е подала сигнал до Административната прокуратура.

Мая Манолова заяви, че ВиК Бургас не трябва да се възползва от цената, определена от регулатора. Това е посочено и в искане до ръководството на дружеството, “защото хотелиерите, ресторантьорите, изобщо туристическият бранш, който е ключов за Бургас, също поиска да не се пипа цената на водата”.

Манолова добави, че цената не просто е непосилна за плащане. Това е необосновано и неправилно, защото вътре са включени разходи, които могат да не бъдат включвани. Манолова има предвид и бъдещите инвестиции, защото те може и да не бъдат направени. Според нея качеството на водата не се е подобрило. По 18 показателя за качество има пълно неизпълнение от страна на ВиК – Бургас.

guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари