Проблем с медицинския софтуер при електронните направления


медицински софтуер

За проблем с медицинския софтуер на една от компаниите съобщи зам.- председателят на БЛС д-р Николай Брънзалов. Това доведе до проблеми след въвеждането на изцяло електронни направления от 1 юни.  Според него компанията притежава 60% от пазара и лекарският съюз получава много сигнали.

Поради проблема лекарите не можаха да предадат информация в здравната информационна система и работата им не беше регистрирана. Тези проблеми се дължат и на докладвани случаи, при които електронно направление, издадено на различни специалисти, се отчита като направление за гинеколог.

Никога не сме се заблуждавали, че няма да има проблеми в началото. Има много неща, които компаниите – доставчици на медицински софтуер, ще трябва да довършат. Надявам се проблемите да са все по-малко “, каза д-р Брънзалов.

Общопрактикуващият лекар д-р Николай Христов сподели пред Нова телевизия, че първите актуализации на предаванията са дошли на 31, а програмите на колегите му са били актуализирани на 1 юни.

“Информационно обслужване” коментира, че един от доставчиците на медицински софтуер не е актуализирал продукта на своите клиенти и това създава проблеми. 

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари