Радев счита, че през октомври е подходящо време за избори


Радев счита, че през октомври е подходящо време за избори

Румен Радев заяви, че ще връчи мандата на втората по численост група. Ако отново мандадтът бъде върнат той обяви, че ще изпрати покана до всички парламентарни групи, за да проведат консултации по повод изход от кризата и за да разбере какви са евентуалните им нагласи за коалиране. Президентът направи това изявление веднага, след като се прибра от посещението си в Черна Гора. Радев допълни, че взависимост от изводите, които си направи, ще реши на кого да даде третия мандат.

Радев трябва да даде прочувателния мандат на ГЕРБ-СДС. „Продължаваме Промяната“ върнаха мандата неизпълнен на 8 юли. Той каза, че през следващите дни ще връчи и втория мандат, но от ГЕРБ-СДС твърдо казаха, че мандатът ще бъде върнат веднага.

Президентът каза, че според него е най-добре предсрочните избори да бъдат проведени през началото на октомври. По думите му, политическата криза се засилва и всяка от партиите трябва да си дава ясната сметка какъв изход от тази ситуация може да предложи.

Според Радев, обществото ни има очаквания за дееспособно управленско мнозинство, с помощта на което ще може веднага да се прибегне до решаването на социалните проблеми, инфлацията, цените и много други важни теми.

Имаше въпрос относно идеята за технократско правителство с третия мандат, която да бъде лансирана от част от партиите. Радев отговори, че това до голяма степен зависи от идеите, които ще бъдат предложени от партиите, а характерът и самият състая на правителството е в тясна връзка с това.

Журналисти попитаха Румен Радев дали ще даде третия мандат на ДБ или БСП. Той отвърна, че има някои партии, които могат да са неговият избор, но това отново ще зависи от поставените критерии от конкретната партия.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари