След обска в нощен клуб на Пловдив до голо: Прокурор ще проверява полицията


След обска в нощен клуб на Пловдив до голо: Прокурор ще проверява полицията

По повод запитване от медии ви уведомяваме, че прокурор от Окръжна прокуратура-Пловдив започна извършването на лична проверка във  връзка с постъпила жалба против действията на полицейски служители  в нощен клуб в гр. Пловдив през нощта на 5 срещу 6 май 2023 г.

Припомняме, че клиенти и служители на един от пловдивските нощни клубове се оплакаха от действията на полицията в града. Те заявиха, че са били обект на безпрецедентен обиск, при който са принуждавани да се събличат голи.

От прокуратурата уточниха, че при проверката ще се снемат обяснения от служители на нощното заведение, както и от посетители, ще бъдат иззети записи от охранителни камери и др. По нея ще бъдат изискани материали и информация от ОД на МВР – Пловдив във връзка с проведена специализирана полицейска операция същата нощ по линия на наркотичните вещества, както и от дружеството, което стопанисва заведението.

След приключване на проверката наблюдаващият прокурор ще прецени налице ли са достатъчно данни за извършено престъпление, както и дали да образува досъдебно производство.

, , ,

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари