5 авг. 2022

Aleks

Според бившият социален министър помощите за отопление са малко


Според бившият социален министър помощите за отопление са малко

Бившият социален министър Христина Христова предложи корекция в иначе традиционно одобряваната програма за отопление у нас по време на интервю за БНТ.

Според Христова повишаването на сумите, които хората ще получат (20 лева на месец) не покрива ръста на цените на енергоносителите. Тя допълни още, че има възможност повече хора да получават помощи за отопление, но това би се случило само при действащ парламент.

Бившият министър мисли, че при тази инфлация трябва да бъдат подпомагани повече хора. Тя цитира актуални данни от “Евростат”, според които 40% от българските домакинства не могат да осигурят достатъчно топлина в дома си. Нейните прогнози за предстоящата зима са, че тя ще бъде трудна.

Христова добави, че програмата за помощи за отопление е традиционна и стара, а от нея трябва да се извлече основното. Тя даде положителна оценка на избора на служебен премиер. Според нея, той има добър управленски и административен опит, освен това е диалогична фигура и екипен играч.

Бившият социален министър смята, че при всяко вземане на решение от властта, министрите трябва да се замислят с какво то ще допринесе за подобряването на живота на българските граждани.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари