Асен Василев: Няколко години ще живеем в условия на високи цени


Асен Василев

“Следващите няколко години ще живеем в условия на високи цени“, предупреди вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев по време на обсъждането на антиинфлационните мерки в Тристранния съвет за сътрудничество.

Цените на горивата няма да паднат драстично. Цените на храните няма да паднат драстично, докато не бъдат отворени пристанищата в северното Черно море, за да може Украйна да изнася, Русия да изнася зърно и докато цената на газа не падне, така че цената на торовете да падне“.

Социалните партньори разкритикуваха мерките на правителството, че не са насочени към нуждаещи се групи. На критиките защо всички хлябове , а не само най-употребяваните, ще имат нулева ставка на ДДС, Василев отговори:

Да, това може да е несправедливо към някои потребители. Аз лично не съм ял хляб за 5 лв. за филийка, нали, но май има и такива хлябове. Май има, не вярвам да са много високи процент от потребителите“.

Шофьорите ще могат да ползват намаление от 25 ст. на литър гориво, като покажат талона на автомобилите си, каза министър Василев.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари