Забраниха на турчин, пренасял 3549 цигари без бандерол и тютюн, да напуска страната


Забраниха на турчин, пренасял 3549 цигари без бандерол и тютюн, да напуска страната

Районната прокуратура в Хасково привлече като обвиняем турски гражданин за държане на 3549 кутии цигари без акцизен бандерол и 70 кг тютюн за пушене, открити в автомобил на ГКПП – Капитан Петко Войвода, съобщиха от Апелативната прокуратура.

На 26 април тази година на ГКПП – Капитан Петко войвода пристигнал товарен автомобил с турска регистрация, управляван от 54-годишния Р.Ш. Той пътувал от Турция през Гърция и България за Германия.

При извършена митническа проверка в дъното на товарното помещение, зад декларираната стока, митническите служители открили кашони с поставени в тях 3549 кутии цигари от различни марки, увити в алуминиево фолио. В товарното помещение били открити и 70 кг нарязан тютюн за пушене, поставен в пликове, всеки от по 1 килограм, облепени с алуминиево фолио. Цигарите и тютюна били без акцизен бандерол. Приобщени са като веществени доказателства по досъдебното производство.

На обвиняемия Р.Ш е взета мярка за неотклонение „гаранция“ и мярка за процесуално принуда – „забрана за напускане на пределите на Република България“.

Действията по разследването по досъдебното производство продължават под надзора на Районна прокуратура-Хасково – Териториално отделение -Свиленград.

, ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *